Historisk arkiv

Nytt hovedrundskriv til alkoholloven

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 29
Dato 27.03.98

Nytt hovedrundskriv til alkoholloven

Rundskriv I-6/98 til alkoholloven sendes i disse dager ut til bl.a. kommuner, fylkesmenn og politimestre. Rundskrivet vil bli et viktig hjelpemiddel i arbeidet med alkoholloven - både for bevillingsmyndigheter og aktørene i markedet.

Rundskrivet omhandler alkoholloven av 2. juni 1989 nr 27 med endringer, senest av 16. mai 1997. I rundskrivet er alle lovens bestemmelser kommentert i form av merknader til de enkelte bestemmelsene. Merknadene bygger i hovedsak på lovens forarbeider. Forskrifter gitt med hjemmel i loven er gjengitt og kommentert i en egen del. I et vedlegg bakerst i rundskrivet er det tatt inn en liste over opplysninger bevillingsmyndighetene bør be om fra søkere av salgs- og skjenkebevillinger.

Den primære målgruppen for rundskrivet er kommunene som bevillingsmyndighet, og det er lagt vekt på å gi veiledning i saksbehandling og lovforståelse. Departementet håper også at rundskrivet kan bli til praktisk hjelp for andre myndigheter og aktører som berøres av alkoholloven, som f eks fylkesmenn, salgs- og skjenkenæringen og enkelte advokater.

Rundskrivet vil bli gjort tilgjengelig på internett, med flg adresse: http://odin.dep.no/shd/publ/rundskriv/alkohol/.

Rundskriv I-6/98 kan bestilles fra Akademika as, Avdeling for offentlige publikasjoner, Pb 8134 Dep 0033 Oslo, tlf 22 11 67 70, faks 22 42 05 51,

E-post offpubl@akademika.sio.uio.no.

Lagt inn 27 mars 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen