Historisk arkiv

Saltdal kommune overtar Vensmoen fra staten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 95
Dato 20.11.98

Saltdal kommune overtar Vensmoen fra staten

Sosial- og helsedepartementet og Saltdal kommune har inngått en avtale om å overdra eiendommen Vensmoen til Saltdal kommune. Avtalen er i dag oversendt til Stortinget for godkjenning.

Eiendommen Vensmoen består av ca 368 daa grunn som eies av staten, med statlige og kommunalt eide bygninger. Hovedbygningen alene er på 6300 m2. Vensmoen var tuberkolosesanatorium fra 1916 til 1966. Fra 1966 til 1991 ble eiendommen drevet som HVPU-institusjon.

- Vi har vært opptatt av å avvikle vårt eierskap på Vensmoen på en god måte, og har derfor den siste tiden lagt vekt på å ivareta og videreutvikle ressursene på stedet. Det finnes nå ulike planer for reaktivisering av eiendommen, slik at den kan bli et positivt vekstelement i kommunen, sier sosialministerens statssekretær, Rita Roaldsen. Overdragelse av både faste eiendommer, innbo og annet løsøre skal skje vederlagsfritt. I tillegg foreslår vi overfor Stortinget at det skal gis et statlig bidrag på 17 millioner kroner i 1998 til nødvendig rehabilitering av bygningene.

Overdragelsen til Saltdal kommune omfatter ca 314 daa tomt med bygninger, anlegg og alt innbo. Kommunen overtar ansvaret for eiendommen fra 1. januar 1999, under forutsetning av at Stortinget og kommunestyret godkjenner avtalen.


Kontaktpersoner: Underdirektør Hans Erik Børresen, tlf. 22 24 84 42

Lagt inn 20. november 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen