Historisk arkiv

Trikk til det nye Rikshospitalet på Gaustad

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 23
19.03.98

Trikk til det nye Rikshospitalet på Gaustad

Byrådesleder Fritz Huitfeldt og helseminister Dagfinn Høybråten signerte i går en avtale mellom Oslo kommune og staten vedrørende utbygging av en trikkelinje til det nye Rikshospitalet på Gaustad. Avtalen er inngått under forutsetning av Oslo bystyres og Stortingets godkjenning.

  • Den nye trikkelinjen vil inngå i Oslo kommunes kollektivnett, og trikkeprosjektet skal ferdigstilles så tidlig som mulig i forhold til innflytting i det nye Rikshospitalet, som er planlagt til 16.01.99, sier helseminister Dagfinn Høybråten.
  • Bakgrunnen for utbygging av den nye trikkelinjen, er å sikre god trafikkavvikling og oppfylle miljømessige ambisjoner i forhold til det nye sykehuset og området forøvrig, supplerer byrådsleder Fritz Huitfeldt i Oslo kommune.

I tillegg til dette skal det bygges en lokalvei, som følger den prosjekterte trikketraséen fra krysset Problemveien/Nils Henrik Abels vei, via kryss Ny Blindernvei frem til Gaustadalléen, og en forenklet Blindern terminal, som skal sikre overgang til T-bane nettet.

Oslo kommune starter prosjektarbeidet umiddelbart, og intensjonen er at trikk til Rikshospitalet settes i drift i mai 1999. Kommunen vil inngå avtaler med AS Oslo Sporveier om tilfredstillende kollektivbetjening til Rikshospitalet frem til trikken er satt i drift.

I henhold til prosjektbeskrivelsen skal den nye trikkelinjen trafikkeres med nye lavgulv to-retningstrikker. Ruteopplegget vil innebære at det normalt alltid vil stå en vogn klar for ombordstigning ved Rikshospitalet. Prosjektkostnadene er kalkulert til 111,4 millioner kroner. Av dette dekker staten 80,4 millioner kroner. 53,4 millioner dekkes over Samferdselsdepartementets budsjett innenfor ordningen med storbymidler. De resterende 27 millioner fra staten, dekkes over Sosial- og helsedepartementets budsjett. Statens tilskudd er et fast tilskudd. I tillegg bidrar staten med vederlagfri avståelse av grunn til prosjektet.

Oslo kommune er ansvarlig for utbygging og drift av den nye trikken, og dekker de resterende kostnadene.

Les linkdoc030005-030011#docSt prp nr 44 (1997-98) Om trikk til nytt Rikshospital på Gaustad m.v.

Kontaktpersoner

Rådgiver Trude Mathisen, Sykehusavdelingen, tlf. 22 24 87 57
Spesialrådgiver Per Frøyland, Oslo kommune, 22 86 16 00/22 86 15 67

Lagt inn 20 mars 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen