Historisk arkiv

Årets "Det nytter"- pris ble tildelt Sentralsjukehuset i Rogaland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr.: 18
Dato: 09.02.99

Årets "Det nytter"- pris på 100 000 kroner ble tildelt Sentralsjukehuset i Rogaland for Brystpoliklinikken, et tilbud om rask og sikker diagnose for kvinner med "kul" i brystet

Prisen ble utdelt av helseminister Dagfinn Høybråten under en tilstelning i Kommunenes Hus i Oslo tirsdag 9. februar.

Juryen sier:

Vi vet at frykt for kreft skaper angst. Ved Brystpoliklinikken kommer kvinnene raskt til spesialist, og de får gjennomført alle typer undersøkelser ved første besøk. Slik slipper de ventetid og unødvendig engstelse. Ett sykehusbesøk, i forhold til to til tre, sparer også samfunnet for utgifter. Samarbeidet mellom de tre spesialitetene (radiolog, mammakirurg og patolog) og mellom avdelingene, gir kjennskap til hverandres arbeid, noe som igjen virker faglig stimulerende og fremmer videre samarbeid.

"Det nytter"-prisen er et samarbeid mellom Sosial- og helsedepartementet og Kommunenes Sentralforbund. Den ble i år delt ut for tiende gang. Prisen går til enkeltpersoner, grupper, organisasjoner, kommuner eller institusjoner som har vært nyskapende i sitt arbeid innenfor helse-, sosial- og trygdesektoren. Juryen legger vekt på brukerorientering, samarbeid over nivå-, etats- og faggrenser samt effektiv utnyttelse av ressursene.

Det ble også delt ut seks likelydende 2. priser på 20 000 kroner hver. Disse gikk til:

· Helseregion Midt-Norge for å bruke hospitering som middel til å bygge opp kompetanse og fremme samarbeid mellom ulike deler av helsetjenesten

· Lenvik kulturkontor ved fritidslederen, for å skape integrerte fritidstilbud for mennesker med bistandsbehov

· Lien Psykiatriske behandlingssenter for tilbud om musikkopplæring og musikk som terapi for unge mennesker med schizofreni

· Moss kommune for "Flerfaglig samarbeid til fremme av psykisk helse"

· Nordland fylkeskommune for fylkesdekkende arbeid med rehabilitering

· Pensjonistenes Fellesorganisasjon, Trondheim, for "Pensjonistenes Hus" i Hornemannsgården

Det kom i år inn 102 søknader til "Det nytter"-prisen. Søkerne er spredt over hele landet og representerer en mengde kreative tiltak.

Hensikten med prisen er å gi anerkjennelse til noen av dem som gjennom en ekstra innsats fornyer og forbedrer tjenestene innen helse- sosial- og trygdesektoren. Prisen skal også virke inspirerende og fremme utviklingsarbeid.

De 30 mest spennende tiltakene som var blant årets søknader, vil bli presentert i et eget magasin, "Det nytter"-magasinet 1999. Magasinet kommer ut i slutten av mai.


Kontaktperson: Rådgiver Trude Bang, tlf. 22 24 87 36

Lagt inn 9. februar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen