Historisk arkiv

Eldreårets budstikkeaksjon: Frivillig innsats på tvers av generasjonene i Stavanger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 40/99
Dato: 9. april 1999

Eldreårets budstikkeaksjon:

Frivillig innsats på tvers av generasjonene i Stavanger

Mandag 12. april kl. 09.00 setter sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa igang Budstikkeaksjonen for FNs internasjonale eldreår 1999, med et arrangement i regi av Eldrerådet og Frivillighetssentralen i Stavanger. Frivilliges innsats for eldre er tema for arrangementet, som finner sted på Stavanger musikkskole, Bjerksted. En rekke eksempler på frivillig innsats for eldre på institusjon blir presentert. Helse- og sosialleder Bjørg Tysdal Moe orienterer om den frivillige innsatsen i kommunen, og utfordrer tre andre kommuner til å overta budstikka.

I forbindelse med FNs internasjonale eldreår går det en budstikke fra kommune til kommune, i alle landsdeler, der utfordringen er å lage arrangementer som kan bringe generasjonene sammen. Målet er at barn, unge og eldre skal kunne dra nytte av hverandres erfaringer og viten, og bli bedre kjent over generasjonsgrensene. Frivillighetssentralen i Stavanger og Eldres nettverk i Eiganes/ Våland bydel gjør noe for å få til dette!

Barna i 4.-6. klasse ved Hundvåg skole og Øyane alders- og sykehjem treffes jevnlig. De unge synes det er spennende å høre historier fra gamle dager, mens de eldre blir glade av barnas vitalitet og den hjelpen de får. Dette samarbeidet har pågått i 10 år.

Møtene mellom 7. klassingene ved Eiganes skole og Stokka sykehjem er et nystartet tiltak, som også har som mål å gi mer kontakt mellom generasjonene. "Eldres nettverk" i Eiganes/ Våland bydel bidra bl a til at flere frivillige engasjerer seg i arbeid i institusjonene.

Sosialministeren skal snakke om regjeringens vektlegging av frivillig arbeid og hvilke muligheter og begrensinger som ligger i frivilligheten.


Kontaktperson: Politisk rådgiver Tove Kari Viken, tlf. 22 24 84 21

Lagt inn 9. april 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen