Historisk arkiv

FNs eldreår til tusenårsselskapet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding - Priv. til red.

Dato: 09.12.1999

Presseinvitasjon

FNs eldreår til tusenårsselskapet

Sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa skal som en avslutning av FNs internasjonale eldreår levere en budstikke videre til Norge 2000, for å understreke at engasjementet for samhandling og samvær på tvers av generasjonene må fortsette også inn i neste årtusen. Styreleder for Norge 2000, Anne Kari Lande Hasle, vil motta budstikka.

Mandag 13. desember kl. 09-10 deltar sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa i denne anledning på lysfesten (Lucia-feiringen) på Jessheim skole i Ullensaker kommune, der overleveringen vil finne sted.

Tusenårsselskapet, Norge 2000, er etablert av regjeringen for å ivareta Norges markering av tusenårsskiftet fram til 2005. Norge 2000 har tatt initiativ til tusenårssteder og tusenårsprosjekter.

Jessheim skole har invitert eldre i kommunen til å være med på deres Lucia-feiring, et tiltak som er helt i tråd med målsetningene for Eldreåret. Sosialministeren har derfor valgt denne anledningen til å levere Eldreårets Budstikke videre til Norge 2000, som skal føre budskapet om "Et samfunn for alle generasjoner" videre inn i neste årtusen.

Lucia-toget starter kl. 9, og mange av kommunens aktive eldre vil være tilstede. Etter Lucia-toget ønsker Ullensaker-ordfører Turid Smestad Jacobsen velkommen, og rektor forteller om hvordan skolen samarbeider med de eldre i kommunen. 60 kommuner har mottatt Budstikka, og Skedsmo er den siste av disse. En representant fra Skedsmo kommune vil være til stede for å sende sin lokale Eldreårs-budstikke videre til ordføreren i Ullensaker. Direktøren i Norge 2000, Willy Jensen vil også være til stede på arrangementet.

Lagt inn 9. desember 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen