Historisk arkiv

FNs internasjonale eldreår 1999: Budstikkeaksjon starter på Oppdal

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 27/99
Dato: 12.03.1999

FNs internasjonale eldreår 1999:

Budstikkeaksjon starter på Oppdal

18. mars starter en landsomfattende budstikkeaksjon på Oppdal. Aksjonen skal bidra til bedre samkvem mellom generasjonene, i tråd med FNs mål for eldreåret 1999. Aksjonen skal gå som en budstikke fra kommune til kommune. De som leverer fra seg budstikka, utfordrer mottakeren til å lage et arrangement som bringer generasjonene sammen. Etter at Oppdal har arrangerer generasjonsfest som sin start på eldreåret, sender de budstikka videre til kommunene Klæbu, Høylandet og Surnadal.

Til generasjonsfesten har eldrerådet på Oppdal utfordret ungdomslaget og Oppdal spell- og dansarlag til kortspillturnering. 10 lag skal konkurrere om hvem som er best i spillet "101", som går ut på at deltakerne på samme lag gir hverandre skjulte tegn om hvilke kort de sitter med. Det blir også teater og dans. Arrangementet finner sted i Dovrehallen Engan 18. mars kl. 19, og blir åpnet av politisk rådgiver for sosialministeren, Tove Kari Viken.

Oppdal kommune har tradisjon for å binde generasjonene sammen på utradisjonelle måter. Drivdalsheimen eldreboliger og barnahagen er bygget ved hjelp av stor dugnadsinnsats, og gir muligheter for et tett samvær mellom eldre og barn. Rektoren på barneskolen er også pleie- og omsorgskoordinator og har derved mulighet til å få til et fint samspill mellom skole, barnehage og eldre.

Det er Sosial- og helsedepartementet ved Eldreårets sekretariat som har tatt initiativ til budstikkeaksjonen.


Kontaktperson:

Politisk rådgier Tove Kari Viken, SHD, tlf. 22 24 84 21
Ordfører John Egil Holden, Oppdal kommuen, tlf. 72401103
Sekretær Annikken Lien, Oppdal kommune, tlf. 72 424119

Lagt inn 12. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen