Historisk arkiv

Folketrygden dekker utgifter til behandling for revmatikere i Spania

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 125/1999
Dato: 10. desember 1999

Folketrygden dekker utgifter til behandling for revmatikere i Spania

Norsk Revmatikerforbund skal etablere et helse- og opptreningssenter, Reuma-Sol, på Costa Blanca i Spania. Sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa har i dag besluttet at senteret skal komme inn under ordningen med bidrag fra folketrygden til fysikalsk behandling i utlandet.

Norsk revmatikerforbund opplyser at Reuma-Sol helse- og opptreningssenter er det største prosjektet i forbundets historie. Det skal bli et topp moderne behandlingssted med 185 sengeplasser, og skal gi tilbud om trening og behandling på høyt faglig nivå.

Bidrag til fysikalsk behandling i utlandet ytes etter folketrygdloven § 5-22 om bidrag til helsetjenester som ikke ellers dekkes etter folketrygdloven eller andre lover.

Det kan ytes bidrag til fysikalsk behandling ved norske behandlingssteder i utlandet til pasienter som har særlig nytte av behandling i gunstig klima, og som deltar på organiserte helsereiser. Med organisert helsereise menes reise av relativt kort varighet, inntil fire uker, arrangert av pasientforening eller humanitær organisasjon.

Det kan ytes bidrag til inntil 24 behandlinger under oppholdet i utlandet. Utgifter til reise og opphold dekkes ikke av trygden.

Bidrag til fysikalsk behandling gis nå ved seks behandlingssteder i utlandet, herunder Casas Heddy på Lanzarote og Solgården i Spania.


Kontaktperson:
Avdelingsdirektør Elfriede Børsum, tlf. 22 24 86 05
Førstekonsulent Toril Bjørkheim, tlf 22 24 86 10

Lagt inn 13. desember 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen