Historisk arkiv

Internasjonalt møte om eldre og frivillighet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Dato: 1. juni 1999

Priv. til red.:

Internasjonalt møte om eldre og frivillighet

Russland, Estland, Latvia, Litauen, Finland, Sverige, Danmark og Island deltar på møte i Oslo om eldreråd og frivillighet på Soria Moria konferansesenter 4.-5. juni 1999. Seminaret åpnes av sosialministeren fredag 4. juni kl. 10.00.

- Jeg håper møtet bidrar til økt deltakelse for eldre i de nye demokratiene i øst, sier sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Hovedmålet med seminaret, som er et ledd i markeringen av FNs eldreår 1999, er å drøfte eldrerådenes og den frivillige sektorens rolle i et demokrati. Seminaret skal sette søkelyset på eldres situasjonen i Russland og de baltiske land. Det er også deltakere fra Nordisk Ministerråd, EU-kommisjonen og de mest sentrale europeiske interesseorganisasjonene for eldre. Fra norsk side deltar bl.a. representanter fra Statens eldreråd, FRISAM, Norges Røde Kors, Norsk folkehjelp og FN-sambandet. Nasjonalforeningen for folkehelses representant i Nikkel er også blant deltakerne. Norge gir støtte til et eldreprosjekt i Nikkel. I alt vil ca. 60 personer å delta på seminaret. Seminaret vil foregå på norsk, engelsk og russisk.

Hovedinnledere første dag er representanter for Nordisk Ministerråd og EU-kommisjonen. I forbindelse med eldreåret har EU-kommisjonen nettopp lagt frem sine anbefalinger for medlemslandenes eldrepolitikk. Sentralt første dag står også presentasjoner og paneldiskusjon om situasjonen for de eldre i Russland og i de baltiske land. En paneldiskusjon lørdag 5. juni kl. 10.15 behandler den frivillige sektorens kår i de nordiske land.

Seminaret vil være åpent for pressen.

linkdoc030005-070455#docProgram for seminaret følger vedlagt.


Kontaktperson:
Politisk rådgiver Tove Kari Viken, tlf. 22 24 84 21
Rådgiver Ole T. Andersen 22 24 84 39
Underdirektør Ellen Elster, tlf. 22 24 85 86

Lagt inn 1. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen