Historisk arkiv

Kvinnehelseutvalgets innstilling til helseministeren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding Priv. til red.

Nr.
Dato 25.01.99

Kvinnehelseutvalgets innstilling til helseministeren

Torsdag 28.1.99 kl. 10.00 overleverer Kvinnehelseutvlaget sin innstilling til helseminister Dagfinn Høybråten. Utvalget har vært ledet av dr.med. Johanne Sundby. Hun orienterer om utvalgets konklusjoner etter overleveringen.

Overleveringen skjer i R5, Akergt. 59, ”Togaloftet”, 6. etg.

Behovet for å styrke innsatsen på områder som angår kvinners helse har sitt utgangspunkt i en erkjent mangel på kjønnsspesifikk kunnskap i medisinsk, sosialfaglig og trygdefaglig praksis. Det er mangelfull kunnskap om årsakssammenhenger og behandling for en del sykdommer og plager som særlig rammer kvinner.

Bakgrunnen for utredningen om kvinnehelse er blant annet Stortingets ønske om at det skal avsettes mere midler til forskning på kvinnehelse, at man må vurdere hvordan Statens helsetilsyn kan ta klarere ansvar for kvinnehelsespørsmålene, og at det generelt må gis høyere prioritet til kvinnelidelser - særlig i tilknytning til utbygging av behandlingstilbud for mennesker med muskel-skjelettlidelser.

Kunnskapen om kvinners helse og forskjeller mellom kjønnene når det gjelder behandling av sykdom og konsekvenser av sykdom for deltakelse i arbeidsliv og samfunn er fragmentert. Gjennom et utredningsarbeid har man ønsket å fremskaffe et bedre kunnskapsgrunnlag for planlegging og handling enn man har i dag.


Kontaktperson: Anne Berit Mong Haug, tlf. 22 24 87 22

Lagt inn 25. januar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen