Historisk arkiv

Mer penger til metadonsentrene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr.: 83
Dato: 17.08. 1999

Mer penger til metadonsentrene

Sosial- og helsedepartementet har i dag tildelt ytterligere midler til styrking av det medikamentelle rehabiliteringstilbudet for tungt belastede rusmiddelmis-brukere.

- Tildelingen bekrefter regjeringens satsing på tiltak for denne gruppen, blant annet gjennom særlige tilskudd til lavterskel helsetilbud for narkomane og et styrket ettervern, sier sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa.

  • Det regionale senteret i Hordaland fylkeskommune er gitt et ekstra tilskudd på 2 230 000 kroner.
  • Vest-Agder fylkeskommune er tildelt 1 360 000 kroner.
  • Fylkeskommunene Vestfold, Buskerud og Telemark er samlet tildelt 950 000 kroner.
  • I tillegg har departementet godkjent at Sør-Trøndelag fylkeskommune kan overføre 1 220 000 kroner fra fjorårets tildeling til formål ut over den ordinære tildelingen for 1999.

Tildelingene er i samsvar med søknadene.

Gjennom revidert nasjonalbudsjett ble det også sikret midler til forsøk med bruk av Subutex (med virkestoffet buprenorfin), bl.a. for rusmiddelmisbrukere på venteliste for metadonassistert rehabilitering. Midler til dette er tildelt de regionale metadonsentrene i Oslo og Bergen, samt Vest-Agder fylkeskommune. Sosial- og helsedepartementet vil, i samråd med Helsetilsynet, vurdere å la forsøkene også omfatte andre medikamenter, som Temgesic.

Videre tar departementet sikte på en snarlig gjennomgang av de midlertidige retningslinjene for metadonassistert rehabilitering.

Kontaktperson:
Avd.dir. Ketil Bentzen, tlf. 22 24 85 02 arb./90930524 mobil

Lagt inn 18. august 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen