Historisk arkiv

Nytt undervisningsmateriell om forebygging av spiseforstyrrelser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 91/1999
Dato: 7. september 1999

Nytt undervisningsmateriell om forebygging av spiseforstyrrelser

Sosial- og helsedepartementet har i samarbeid med Nasjonalt læremiddelsenter utviklet et nytt undervisnings- og veiledningsmateriell om spiseforstyrrelser - Om kultur, kropp og kommunikasjon. I samråd med Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet blir materiellet nå distribuert til alle landets helsestasjoner, grunnskoler og videregående skoler. Skolen er en viktig arena for å nå ut til barn og ungdom. Lærere og skolehelsetjenesten har derfor en nøkkelrolle i arbeidet.

- I denne mappen får skolene et godt utgangspunkt for å ta opp spørsmål rundt spiseforstyrrelser. Materiellet inneholder både fakta og stoff om mestring av stress, selvhevdelse og selvfølelse hos ungdom. Det legges vekt på å styrke de unges selvbilde, og deres tro på seg selv som verdifulle personer. Dette er temaer som er viktige, men som også kan være vanskelige å ta opp. Jeg er derfor glad for at dette materiellet nå foreligger, sa helseminister Dagfinn Høybråten da han sammen med utdanningsminister Jon Lilletun, presenterte materiellet på Haugenstua skole i dag.

Det forebyggende arbeidet på dette området var tidligere basert på informasjon og kunnskapsformidling, men det er viktig at nye veier og metoder prøves ut. Derfor er det i Om kultur, kropp og kommunikasjon, ved siden av å formidle kunnskap, lagt vekt på å bearbeide holdninger: ”Å snakke til hjertet, og appellere til fornuften”. I tillegg til faktakunnskap inneholder materiellet dikt, noveller, personlige beretninger og illustrasjoner.

Undervisningsmateriellet kan bestilles fra Statens trykksakekspedisjon (bestillingsnr. I-0955B), Postboks 8169 Dep., 0032 Oslo, telefaks 22 24 27 86 eller via e-post: ste-bestilling@ft.dep.telemax.no.


Kontaktperson:
Underdirektør Sissel Lyberg Beckmann, tlf. 22 24 87 12
Førstekonsulent Marit Lie, tlf. 22 24 86 47

Lagt inn 8. september 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen