Historisk arkiv

Opp mot 90 prosent fornøyde brukere: Pasientundersøkelse skal spore sykehusene til bedre kvalitet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 43/1999
Dato: 30. april 1999

Opp mot 90 prosent fornøyde brukere:

Pasientundersøkelse skal spore sykehusene til bedre kvalitet

Stiftelsen helsetjenesteforskning (Heltef) har på oppdrag fra Sosial- og helsedepartementet undersøkt hvor tilfredse pasientene ved et utvalg sykehus er med tjenesten de får. Opp mot 90 % av pasientene er fornøyde med det faglige tilbudet og omsorgstilbudet, viser den endelige rapporten for 1996.

- Det er gledelig med de positive resultatene i undersøkelsen. Viktigst er det likevel at de sykehusene som har vært med på undersøkelsene, har fått et godt verktøy for å arbeide målrettet med kvalitetsforbedring, sier helseminister Dagfinn Høybråten.

Helseministeren besøkte i dag Ringerike sykehus, som er ett av sykehusene som har deltatt i undersøkelsen som ble gjort første gang i 1996 og gjentatt i 1998. - De 22 sykehusene som var med på undersøkelsen i 1998 viser vilje til å sette pasienten først, slik man har gjort på Ringerike. Det viktige er ikke om man er best eller dårligst i denne undersøkelsen, men at man faktisk ønsker å bedre forholdene for pasientene, mener Høybråten.

Selv om majoriteten av pasientene er fornøyde, viser undersøkelsen også at det er stort rom for forbedringer. Dette gjelder særlig informasjon til pasientene og organisering av sykehuset. Stor utskifting av pleiepersonale og uforutsett venting oppleves som lite tilfredsstillende av om lag 1/3 av pasientene. - Vi har satt igang flere tiltak for å bedre tilbudet på disse områdene. Det blir stimulert til forsøk i sykehusene for å tilrettelegge organiseringen rundt pasientene. Pasientene skal få en pasientansvarlig lege, bl a for å sikre bedre informasjon, og pasienter med langvarige og sammensatte behov skal få individuelle behandlingsplaner, sier Høybråten.

- Ringerike sykehus er ett godt eksempel på hva vi ønsker å oppnå med disse undersøkelsene. Sykehuset er ikke blant dem som får aller best resultater i undersøkelsen, men det viser klar forbedring fra 1996-98. De har fortsatt et potensiale for forbedring, og får nå svar på hva de bør arbeide videre med i tiden fremover, sier helseministeren.

Tallene som nå legges frem for sykehusene er foreløpige. Den endelige rapporten med tall for hvert enkelt sykehus, vil foreligge i august i år.


Kontaktpersoner:
Rådgiver Øyvind Christensen, tlf. 22248649
forsker Kjell Pettersen, Heltef, tlf. 67929460/ 90925751

Lagt inn 3. mai 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen