Historisk arkiv

Priv. til red.: Invitasjon til overlevering av utredning om tilknytningsformer for offentlige sykehus

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Dato: 18. mars 1999

Priv. til red.:

Invitasjon til overlevering av utredning om tilknytningsformer for offentlige sykehus

Tirsdag 23. mars kl. 15.00 på "Toga-loftet" i R5, Akersgt. 59, mottar helseminister Dagfinn Høybråten NOU om tilknytningsformer for offentlige sykehus. Utvalgets leder, professor Rune Sørensen ved Handelshøyskolen BI, overleverer utredningen, og presenterer utvalgets hovedkonklusjoner.

Utvalget har utredet de offentlige sykehusenes tilknytningsform i forhold til sine eiere. Utvalget har vurdert både statlige og fylkeskommunale sykehus med utgangspunkt i sykehusenes nåværende eierskap.

Sykehusenes rammebetingelser er under vesentlig endring, gjennom bl a innsatsstyrt finansiering, fritt sykehusvalg og sterkere satsing på regional helseplanlegging. - Utvalgets sentrale oppgave er å vurdere hvilke tilknytningsformer som i denne situasjonen kan bidra til at de offentlige sykehusene på en god måte dekker befolkningens behov for prioriterte helsetjenester. En viktig del av arbeidet vil være å vurdere om hensynet til fleksibel ressursbruk tilsier at sykehusene bør gis en friere organisatorisk stilling, sa Høybråten da utvalget ble nedsatt i september.

Velkommen!

Med vennlig hilsen
Jostein Soldal

Lagt inn 18. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen