Historisk arkiv

Prøveprosjekt med felles ortopedisk enhet for Ullevål og Rikshospitalet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr.: 95
Dato: 22.09.1999

Prøveprosjekt med felles ortopedisk enhet for Ullevål og Rikshospitalet

Sosial- og helsedepartementet og Oslo kommune etablerer i fellesskap et prøveprosjekt med felles ortopedisk enhet for Ullevål sykehus og Rikshospitalet. Prosjektet er planlagt over to år fra 1. januar 2000.

Prøveprosjektet innebærer at all den ortopediske virksomheten ved Ullevål sykehus og Rikshospitalet organiseres under felles faglig ledelse. Enheten vil ha et samlet ansvar for all ortopedi på regionalt nivå både i Helseregion Sør og Øst. Det vil også omfatte det ansvar Ullevål sykehus har innen ortopedi på sentral- og lokalsykehusnivå for Oslos befolkning.

Prosjektet innebærer at det vesentlige av planlagt ortopedisk kirurgi samles i en avdeling lokalisert til nåværende Rikshospitalets senter for ortopedi (Sophies Minde og Kronprinsesse Märthas Institutt). Øyeblikkelig hjelp vil foregå ved en seksjon ved Ullevål sykehus. Den spesifikke fordelingen av pasientgrupper mellom sykehusene bygger på nåværende struktur i sykehusenes ortopediske avdelinger. På sikt er det forventet at samordningen både vil gi kvalitetsgevinster og en kapasitetsøkning med ca. 600 operasjoner pr. år og ca.2-3000 flere polikliniske konsultasjoner.

Prosjektet fordrer at det skjer en tett samordning av de administrative systemene ved de to avdelingene; bl.a. med samkjøring av ventelister. Det vil bli ansatt felles leder for avdelingen, men det vil ikke føre til endringer for det ansettelsesforholdene for det øvrige personalet.

Prøveprosjektet innen ortopedi er resultat av et større samarbeidsprosjekt mellom Oslo kommune og Sosial- og helsedepartementet med samordning av regionsykehusfunksjonene i Oslo. Prosessen har skjedd i nært samarbeid med de berørte fagmiljøer og Helseregion Sør og Øst, og er en oppfølging av Stortingets behandling av helseregioninndelingen på Sør- og Østlandet.


Kontaktperson:
Gerd Vandeskog 22 24 87 06 /Mette Bakkeli, 22 24 85 21

Lagt inn 22. september 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen