Historisk arkiv

Samarbeider om kvalitet i kreftomsorgen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr.: 73
Dato: 26.07. 1999

Samarbeider om kvalitet i kreftomsorgen

Det Norske Radiumhospital og Buskerud sentralsykehus har inngått en ny avtale som innebærer at Buskerud sentralsykehus overfører to stillingshjemler for overleger i onkologi til Radiumhospitalet. Radiumhospitalet skal på sin side bidra til at onkologitjenesten i Buskerud blir dekket.

-Den nye avtalen vil sikre både Buskerud sentralsykehus, men også øvrige sykehus i Buskerud en høynet kvalitet i kreftomsorgen, slår helseminister Dagfinn Høybråten fast.

Det har vært vanskelig å rekruttere onkologer til Buskerud sentralsykehus. Ledelsen ved sykehuset har derfor vært engstelig for betydelig reduksjon av kvaliteten i kreftomsorgen ved sykehuset.

-Samarbeidsavtalen mellom Radiumhospitalet og Buskerud sentralsykehus er et konkret eksempel på tiltak som har stor betydning for kreftomsorgen i fylket. Den vil bidra til å gi kreftomsorgen en jevn og høynet kvalitet og øke mulighet for utvikling på fagområdet. Radiumhospitalet, som regionsykehus på kreftområdet, får to stillingshjemler og vil derved kunne styrke det praktiske arbeidet i regionalt perspektiv, sier helseministeren.

Det er forutsatt at avtalen skal være økonomisk nøytral for Radiumhospitalet. I avtalen er det klargjort at Buskerud er ansvarlig for pasientbehandlingen og mulig erstatningsansvar.

Ordningen er foreløpig lagt opp til en prøveordning og skal evalueres etter to år.


Kontaktperson:
Direktør Jan Vincent Johannessen, tlf. 22 93 40 00

Lagt inn 27. juli 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen