Historisk arkiv

Varsel om pålegg i år 2000-oppfølging

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr.: 98
Dato: 30.09.1999

Varsel om pålegg i år 2000-oppfølging

Snaut 100 dager før årsskiftet, er det fortsatt sykehus og kommunale helseinstitusjoner som ikke har forberedt seg godt nok på år 2000-problemet.

- Det gjenstår en del kartlegging, analyser og praktisk testing av datautstyr og telekommunikasjonsutstyr i helsesektoren. Selv om sykehusene sett under ett har gjort et godt stykke arbeid, er vi fortsatt ikke i mål. De kommunale helsetjenestene har kommet kortere i dette arbeidet enn sykehusene, sier helseminister Dagfinn Høybråten.

Statens helsetilsyn har på nytt sent ut et rapporteringsskjema til sykehus, sykehuseiere og kommuner om status for år 2000-arbeidet. Disse skal besvares overfor fylkeslegen/ fylkesmannen innen 4. oktober. Deretter sendes rapportene til helsetilsynet som sammenstiller dem i en nasjonal statusrapport. Helsetilsynet skal ha denne oversikten klar innen 1. november.

Henvendelsen fra Helsetilsynet er å betrakte som et varsel om pålegg i forhold til svakheter som måtte avdekkes. Sykehus, sykehuseiere og kommuner som ikke kan bekrefte at de har utført nødvendige forberedelser, vil raskt få pålegg om å sørge for nødvendig beredskap.

Beredskapen retter seg mot mulig svikt i datasystemer og telekommunikasjoner, så vel som konsekvensene av svikt i vannforsyning og strømforsyning.

Det er gjort klart at rapportene skal være offentlige, med mindre de inneholder taushetsbelagt informasjon.


Kontaktperson:
Rådgiver Halvor Erikstad, telefon 22 24 88 55
Rådgiver Alfred Ehrenclou, telefon 22 24 86 52

Lagt inn 30. september 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen