Historisk arkiv

Ventetiden går ned ved somatiske sykehus

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Pressemelding

Nr. 122/1999
Dato: 6. desember 1999

Ventetiden går ned ved somatiske sykehus

Pasientene venter kortere før de får behandling ved sykehusene. Median ventetid er redusert med seks dager det siste året. Den var 37 dager ved utgangen av 2. tertial 1998, og 31 dager ved utgangen av 2. tertial i år.

- Ventetiden for pasienter er redusert, både for dem med ventidsgaranti og for dem som ikke faller innenfor garantien. Det er gledelig at også pasienter uten garanti gjennomgående venter kortere på behandling nå enn før, sier helseminister Dagfinn Høybråten.

- Ventidsgarantien fungerer bedre i dag enn for noen få år siden. En av årsakene er som kjent at færre pasienter har fått garanti. Desykeste får behandling først, men dette går altså ikke ut over ventetiden til de som ikke får garanti. Vi ser at sykehusene klarer å prioritere bedre enn før, samtidig som ventetiden går ned for pasienter uten garanti, sier helseministeren.

Data for august i år viser at median ventetid for behandling i somatiske sykehus er redusert for alle pasientgrupper, til tross for at stadig flere pasienter behandles som øyeblikkelig hjelp. Dette gjelder pasienter med og uten ventetidsgaranti, og det gjelder uansett om pasientene venter på innleggelse eller dagbehandling.

Median ventetid er den tid det tar før halvparten av alle pasientene på ventelisten har startet behandlingen.


Kontaktperson: Øyvind Christensen, tlf. 22 24 86 49

Lagt inn 7. desember 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen