Historisk arkiv

Nordisk statsministermøte i Oslo 8.-9. november

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr. 151/98
Dato: 28. oktober 1998

Priv. til red.:

Nordisk statsministermøte i Oslo 8.-9. november

I forbindelse med Nordisk Råds 50. sesjon, i Oslo 9. og 10. november, er det nordisk statsministermøte om kvelden 8. og om formiddagen 9. november. Det er Sveriges statsminister, Göran Persson, som har formannsskapet i det nordiske statsministersamarbeidet dette året. Vert for møtet er statsminister Kjell Magne Bondevik.

Programmet ser ut som følger:

Søndag 8. november: Statsministrene samles kl. 18.00, i Regjeringens representasjonsbolig Parkveien 45 i Oslo, til uformell samtale om spørsmål vedrørende EUs økonomiske og monetære union (ØMU). I dette møtet deltar også de nordiske finansministrene. Det er fotomulighet idet møtet starter. Etter møtet, ca. kl. 19.45, er statsministrene tilgjengelige for pressefolk samme sted. Statsministrene samles deretter til middag.

Mandag 9. november: Det nordiske statsministermøtet fortsetter kl. 08.00, på Statsministerens kontor i Akersgaten 42. Det er fotomulighet idet møtet starter.

Kl. 09.30 møter statsministrene representanter for de selvstyrte områdene i Norden, på Statsministerens kontor. Det er fotomulighet idet møtet starter.

Kl. 10.00 møter statsministrene Nordisk Råds presidium, i et annet lokale i Regjeringsbygningen, Akersgaten 42. Det er fotomulighet idet møtet starter.

Kl. 11.00 møter statsministrene sine kolleger i Estland, Latvia og Litauen, på Statsministerens kontor. Det er fotomulighet idet møtet starter.

Kl. 12.15 holder de nordiske og baltiske statsministrene felles pressekonferanse i Regjeringskvartalets pressesenter, Einar Gerhardsens plass 1.

Kl. 13.30 er statsministrene blant gjestene ved kong Harald Vs lunsj i anledning Nordisk Råds 50. sesjon, på Det kongelige slott i Oslo.

Kl. 15.30 åpner Nordisk Råds 50. sesjon, i Stortinget, Karl Johans gate 22.

Norsk pressekontakt er informasjonssjef Øivind Østang.

Lagt inn 28. oktober 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen