Historisk arkiv

Statsministeren svarer Thorbjørn Jagland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

92/1998
4. juni 1998

Statsministeren svarer Jagland

Statsministeren har i dag sendt følgende brev til Arbeiderpartiets parlamentariske leder Thorbjørn Jagland, med kopi til de parlamentariske lederne i Fremskrittspartiet, Høyre og Sosialistisk Venstreparti:

”Jeg viser til debatten i NRK, Fjernsynet, i går kveld, der du uttrykte ønske om et møte med regjeringspartiene og Regjeringen om den økonomiske politikken.

Revidert Nasjonalbudsjett ligger nå til behandling i Stortinget. Arbeiderpartiet har ennå ikke presentert sitt alternativ. Straks dette er gjort fredag formiddag, vil regjeringspartiene i finanskomiteen på Stortinget legge opp til møter med de andre partiene slik det allerede er varslet i komiteen.

Siden det er kort tid igjen til innstillingen fra finanskomiteen skal avgis, er regjeringspartienes parlamentariske ledere også beredt til møte med sine kollegaer i opposisjonspartiene.

Hvis Arbeiderpartiet i tillegg ønsker å komme Regjeringen i tale, er vi selvsagt beredt til dette. Men siden jeg forsto at et slikt møte kan ha betydning for Arbeiderpartiets holdning til Revidert Nasjonalbudsjett, kan det av hensyn til framdriften i budsjettprosessen, ikke vente til mandag som du la opp til. Arbeiderpartiet er derfor velkommen til et møte med representanter for Regjeringen på Statsministerens kontor fredag 5. juni kl. 1500. Jeg vil selvsagt forbeholde meg retten til også å ha tilsvarende møter med ledelsen i de andre stortingspartiene dersom de ønsker dette.

Med vennlig hilsen Kjell Magne Bondevik”

Lagt inn 4. juni 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen