Historisk arkiv

Grusriksvegene skal få fast dekke

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr.: 115/1999
Dato: 20. august 1999

Statsminister Kjell Magne Bondevik:

- Grusriksvegene skal få fast dekke

Regjeringen har gitt tilslutning til en vegpakke med legging av fast dekke på de resterende grusriksvegene i Norge. Grusvegpakken har en vinkling som bygger videre på det forslaget fylkesordførerne presenterte sist vår. Møre og Romsdal er av de fylker som fortsatt har riksveger uten fast dekke, og som vil nyte godt av dette forslaget. Det var statsminister Kjell Magne Bondevik som sa dette på en pressekonferanse i dag, i anledning åpningen av valgkampen til KrF i Møre og Romsdal.

Vegpakken innebærer et behov på rundt 400 milloner kroner, hvorav førstebevilgningen på 100 millioner vil komme i budsjettet for år 2000. Den nærmere innvinkling på vegpakken vil det bli redegjort for i statsbudsjettet som forelegges Stortinget i oktober. Bondevik understreket at det er viktig nå å ta vare på den vegkapitalen som allerede er investert i landet over en rekke år.

Selv om det er et lokalvalg håpet Bondevik at Regjeringen bidrar til å synliggjøre den politikk og de verdier KrF og sentrumspartiene står for, verdier som også vil være viktige lokalt. - Vi har lagt bak oss et krevende år som har vist at Regjeringen er styringsdyktig også i vanskelige tider. Det gjelder både i økonomisk politikk, og i internasjonale spørsmål, der vi blant annet har håndtert krisa på Balkan og i Kosovo, sa Bondevik.

- Samtidig som vi har brakt økonomien på trygg grunn, har vi tatt fatt på andre utfordringer. En hovedsak er å bedre tilbudet for eldre og syke! sa Bondevik. - Vi skal kjennes igjen på at vi konsekvent står fast ved vår forpliktende hovedsatsing: Helse og eldreomsorgen skal styrkes!

- Ved stortingsvalget i 1997 fikk KrF et gjennombrudd på landsplan. Vårt mål er at våre lokale politikere og tillitsvalgte får et tilsvarende løft ved årets kommune- og fylkestingsvalg, sa Kjell Magne Bondevik.

Lagt inn 20. august 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen