Historisk arkiv

Priv. til red.: Statsministerens program

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr. 68/1999
Dato: 16. april 1999

Priv. til red.:

Statsministerens program

Tirsdag 20. april kl. 11.00 tar statsministeren imot Litauens utenriksminister, Algirdas Saudargas, på Statsministerens kontor. Det er fotomulighet. Etter møtet, ca. kl. 11.30, er de to tilgjengelige for pressefolk samme sted. Kl. 16.00 tar statsministeren imot presidenten (the Speaker) i Representantenes hus i Australias parlament, Neil Andrew, på Statsministerens kontor. Det er fotomulighet.

Onsdag formiddag 21. april reiser statsministeren til USA, for å motta Raoul Wallenberg-prisen, møte FNs generalsekretær og delta i NATO-toppmøtet. Pressekontakt er statssekretær Gunnar Husan. For detaljer viser vi også til generalkonsulatet i New York, FN-delegasjonen i New York og ambassaden i Washington D.C.

Statsministeren kommer til New York onsdag ettermiddag, og bor på UN Plaza Hotel. Han har ingen utadvendte programposter i New York onsdag kveld.

Torsdag 22. april kl. 09.00 møter statsministeren representanter for Den norske kirke i utlandet (Den norske sjømannsmisjon) og Det norsk-amerikanske handelskammer, til frokost i den norske sjømannskirken i New York. Møtet er åpent for pressefolk. Etter møtet, ca. kl. 10.30, er statsministeren tilgjengelig for pressefolk samme sted.

Kl. 12.00 møter statsministeren FNs generalsekretær, Kofi Annan, i FN-bygningen. Det er fotomulighet. Etter møtet, ca. kl. 12.30, er statsministeren tilgjengelig for pressefolk utenfor FN-bygningen.

Kl. 19.00 deltar statsministeren i mottagelse og middag i anledning utdelingen av Raoul Wallenberg-prisen 1999, i Rockefeller Center i New York. Utdelingen finner sted på den årlige middagen som Shaare Zedek Medical Center i Jerusalem, et av Israels største sykehus, holder til inntekt for barneavdelingen Raoul Wallenberg Pediatric Day Hospital. Årsaken til at den norske regjering mottar prisen i år, er regjeringens innstilling til Stortinget i jødebo-oppgjøret. Wallenberg-prisen er utdelt siden 1987. I 1990 gikk den til det danske folk, for innsatsen med å flytte 95 prosent av alle danske jøder til Sverige i 1943.

Statsministeren reiser torsdag kveld til Washington D.C., der NATO-toppmøtet starter neste dag. I Washington bor følget på Hay-Adams Hotel, telefon 00 1 202 662 4818 – telefaks 00 1 202 393 0284. I Washington vil statssekretær Husan ha mobiltelefon 00 1 202 365 0728.

Fredag 23., lørdag 24. og søndag 25. april deltar statsministeren, sammen med utenriksministeren og forsvarsministeren, i NATO-toppmøtet og det påfølgende toppmøtet for NATO- og partnerskapslandene. I skrivende stund er programdetaljene ikke klare. Det vil bli sørget for at statsministeren, og utenriksministeren og forsvarsministeren, vil være tilgjengelige for pressefolk blant annet om morgenen/tidlig på formiddagen lokal tid hver dag.

Søndag ettermiddag 25. april reiser statsministeren hjem fra Washington, med ankomst Oslo mandag morgen 26. april.

Lagt inn 16. april 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen