Historisk arkiv

Statsministeren gratulerer George Robertson med utnevnelsen til ny generalsekretær i NATO

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr. 106/1999
Dato: 4. august 1999

Statsministeren gratulerer George Robertson med utnevnelsen til ny generalsekretær i NATO

Statsminister Kjell Magne Bondevik sendte onsdag gratulasjonshilsen, på vegne av den norske regjeringen, til Storbritannias forsvarsminister George Roberston, som i dag ble formelt valgt til ny generalsekretær i NATO under et møte i NATOs faste Råd.

”Jeg vil gjerne få uttrykke hvor tilfreds vi er med at NATO-landene enstemmig støtter deg som vår nye generalsekretær”, skriver statsminister Bondevik i brevet hvor han gratulerer Robertson med utnevnelsen til dette viktige vervet.

Statsministeren konstaterer i sin hilsen at vi på norsk side kjenner Robertson som en meget kompetent og effektiv forsvarsminister for Storbritannia, som er en av Alliansens sterkeste støttespillere og en av Norges nærmeste allierte.

”Jeg kan forsikre deg om at du kan påregne vår støtte når du nå trer inn i denne viktige stillingen i en tid hvor Alliansen står overfor nye politiske og militære utfordringer”, skriver statsminister Bondevik til George Robertson.

Statsministeren benyttet også anledningen til å invitere den nye generalsekretæren til et snarlig offisielt besøk i Norge.

Robertson etterfølger Javier Solana som NATOs generalsekretær.

Lagt inn 5. august 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen