Historisk arkiv

Statsministeren gratulerer Russlands nye statsminister

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr. 84/1999
Dato: 20. mai 1999

Statsministeren gratulerer Russlands nye statsminister

Statsminister Kjell Magne Bondevik sendte onsdag sine gratulasjoner til Russlands nye statsminister, Sergej Stepasjin. De to møtes allerede neste uke, når Bondevik er på offisielt besøk i Moskva fredag 28. mai.

Statsministerens gratulasjonshilsen lyder som følger:

”Kjære statsminister Sergej Stepasjin,

I anledning Deres utnevnelse til Den Russiske Føderasjons statsminister sender jeg Dem på den norske regjerings og egne vegne mine hjerteligste gratulasjoner. Som kjent, tar jeg sikte på å avlegge offisielt besøk i Russland neste uke og ser fram til å møte Dem til samtaler om internasjonale og tosidige spørsmål i Moskva i den forbindelse.

Forholdet mellom våre to naboland har gjennom de senere år utviklet seg meget positivt og vi har i dag et bredt samarbeid på en rekke felter, ikke minst knyttet til nordområdene og Barentsregionen. Regjeringen er fast besluttet på å videreføre og styrke de gode forbindelsene til Russland. Et mest mulig omfattende og konstruktivt norsk – russisk naboforhold har alltid vært, og vil alltid være et viktig mål for norsk utenrikspolitikk.

Norge og Russland står overfor mange utfordringer som bare kan løses i fellesskap. Jeg ser fram til å samarbeide med Dem og Deres regjering om disse viktige oppgaver.

Med vennlig hilsen

Kjell Magne Bondevik”.

Lagt inn 20. mai 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen