Historisk arkiv

Statsministerens program

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr. 74/1999
Dato: 30. april 1999

Priv til red.:

Statsministerens program

Tirsdag 4. mai kl. 11.15 tar statsministeren imot presidenten i Representantenes hus (parlamentet) i Irland, Seamus Pattison, på Statsministerens kontor. Det er fotomulighet.

I Stortingets møte kl. 10.00 holder statsministeren innlegg i debatten om regjeringens melding om Europarådets virksomhet. Kl. 13.00 navnsetter han den nye Europarådets plass i Oslo, i krysset Biskop Gunnerus’ gate/Skippergaten. Som et ledd i feringen av Europarådets 50-årsjubileum 5. mai, blir en rekke gater eller plasser i de 40 medlemslandene nå navnsatt på samme måte. Bystyret vedtok i vinter at dette skulle skje også i Oslo, etter forespørsel fra Europarådet. For pressedetaljer viser vi til byrådssekretær Geir Staib i Oslo kommune, telefon 22 86 19 47.

Onsdag 5. mai kl. 15.00 tar statsministeren imot Polens statsminister, Jerzy Buzek, som kommer til Norge på offisielt besøk. For første gang ved et offisielt statsministerbesøk vil det være en enkel mottagelsesseremoni utenfor høyblokken i Regjeringskvartalet. Prinsdal skolekorps vil spille før statsministrene går til Statsministerens kontor for politiske samtaler. Etter samtalene, ca. kl. 15.45, vil Bondevik og Buzek undertegne en intensjonserklæring om norske gassleveranser til Polen. Deretter er de tilgjengelige for pressefolk samme sted.

Kl. 19.30 er statsministeren vert under regjeringsmiddagen for Polens statsminister, på Akershus slott. Det er fotomulighet i borggården fra kl. 19.10. En fotopool (TV2, Scanpix, Se og Hør) har mulighet til å arbeide idet gjestene går til bords.

Torsdag 6. mai kl. 13.30 er statsministeren blant gjestene under kongeparets lunsj i anledning det polske statsministerbesøket, på Det kongelige slott.

Kl. 17.00 tar statsministeren imot Latvias president, Guntis Ulmanis, til samtale på Statsministerens kontor. Presidenten er i Norge på privat besøk. Det er fotomulighet ved innledningen til møtet.

Fredag 7. mai kl. 13.00 taler statsministeren ved Svensk-norsk samarbeidsfonds 50-årsjubileum, på Svenskhemmet Voksenåsen, Ullveien 4 i Oslo.

Lørdag 8. mai kl. 10.30 deltar statsministeren i en gudstjeneste i Akershus slottskirke, i anledning åpningen av Akershus festnings 700-årsjubileum. Kl. 12.00 er statsministeren til stede under den offisielle åpningen av jubileumsfeiringen, på Festningsplassen, og i den påfølgende mottagelsen som forsvarsminister Eldbjørg Løwer gir i Fanehallen.

Om ettermiddagen reiser statsministeren til Ålesund, der han kl. 20.00 hilser Idrettstinget.

Lagt inn 30. april 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen