Historisk arkiv

USAs president, William Jefferson Clinton, besøker Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr. 147/99
Dato: 20. oktober 1999

USAs president, William Jefferson Clinton, besøker Norge

President William Jefferson Clinton vil besøke Norge i begynnelsen av november d.å. Dette bekrefter statsminister Kjell Magne Bondevik onsdag kveld.

Presidenten er den første sittende amerikanske president som besøker Norge. - Det er med stor glede Regjeringen har mottatt stadfestingen av at president Clinton kommer til Oslo, sier statsministeren.

- USA er vår viktigste allierte og et land som Norge er knyttet til med nære bånd på en rekke områder. Vi legger den største vekt på å videreføre kontaktene med den amerikanske toppledelsen gjennom det forestående presidentbesøket og på å fortsette dialogen fra mitt møte med president Clinton i Det Hvite Hus 15. oktober d.å., uttaler statsminister Bondevik.

Presidenten har en stående innbydelse fra Hans Majestet Kongen om å avlegge besøk i Norge. Han er likeledes av statsministeren invitert til å delta på den forestående markeringen i Oslo 1.- 2. november 1999 av Yitszhak Rabins innsats for fred i Midtøsten.

- Vi vil i nært samråd med amerikanske myndigheter med det første avklare nøyaktig tidspunkt og de nærmere rammer for det amerikanske presidentbesøket, sier statsminister Bondevik.

Lagt inn 21. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen