Historisk arkiv

Statsminister Kjell Magne Bondevik

Regjeringens Nord-Norgeutvalg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsministerens kontor, 31. mars 1998

Statsminister Kjell Magne Bondevik

Regjeringens Nord-Norgeutvalg

Statsministerens kontor, 31. mars 1998 (med forbehold om endringer)

Jeg vil få lov til å ønske dere hjertelig velkommen til dette første møtet i det som vi har valgt å kalle regjeringens Nord-Norge-utvalg. Etableringen av utvalget må sees på som et uttrykk for at Regjeringen ønsker å ha spesiell oppmerksomhet rettet mot de nordligste fylkene i landet vårt. Dette er enda mer naturlig enn tidligere med den store vekt som denne Regjering legger på distriktspolitikken. Jeg har merket meg at det allerede er lagt ned et betydelig arbeid fra landsdelens side som resulterte i næringsstrategier for Nord-Norge. Innenfor Regjeringens Nord-Norge-utvalg er det hensiktsmessig å bygge videre på det arbeidet som er gjort til nå.

På min første reise til landsdelen som statsminister uttrykte jeg i et foredrag at det var for tidlig å være konkret med hensyn til hvilke av tiltakene som skulle følges opp. I den sammenheng viste jeg til dette møtet som vi har i dag. Jeg har lyst til å understreke at det er viktig å få til en kraftfull videreføring av arbeidet som er i tråd med landsdelens behov og Regjeringens politikk. Det er selvfølgelig også mitt ønske at vi skal klare å være noenlunde konkrete med hensyn til hvilke prioriteringer vi går videre med. Da blir arbeidet enda mer nyttig for oss i vårt arbeid med nye grep i distriktspolitikken.

Jeg mener at vi i det videre samarbeidet skal stille forventninger til oss selv både med hensyn til hvilken rolle utvalget skal spille og hvilken arbeidsform vi skal velge. Vi har derfor foreslått å ta opp dette som et eget punkt to på dagsorden for å ta en meget kortfattet drøfting av temaet, men jeg kommer sikkert til å berøre dette mot slutten av møtet igjen etter at vi har tatt de faglige diskusjonene.

Mine forhåpninger til de ulike innleggene er at de er inviterende i sin form slik at vi bruker tiden til å lufte hvilke problemstillinger det er mest sentralt at utvalget konsentrerer innsatsen om fremover. Jeg håper at vi mot slutten av møtet evner å samle oss om noen hovedtema der innsatsen skal foregå fremover.

På det mer praktiske, og kanskje sosiale plan, tror jeg at det er hensiktsmessig at vi legger opp til en pause i forkant av diskusjonen blant annet for å nyte litt lettere servering. Jeg håper på en konstruktiv dialog i møtet!

Lagt inn 1. april 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen