Historisk arkiv

Utenriksminister Vollebæk leder EØS-ministermøte i Brussel 25.11.97

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 155/97
24. november 1997

Utenriksminister Vollebæk leder EØS-ministermøte i Brussel 25.11.97

Utenriksminister Knut Vollebæk leder det halvårlige ministermøtet i EØS-rådet i Brussel 25. november. På dagsorden står en rekke sentrale spørsmål i EØS-arbeidet. Utenriksministeren vil bl.a. ta opp forslaget til EUs gassmarkedsdirektiv og forslag til direktiv om rettslig beskyttelse av bioteknologiske oppfinnelser.

EU-formannskapet, Luxembourgs utenriksminister Jacques Poos, vil redegjøre for oppfølgingen av Amsterdam-traktaten og planene for utvidelse av EU, og for det nylig avholdte toppmøtet om sysselsettingsspørsmål.

Etter EØS-rådet møter utenriksministeren sine kolleger til lunsj for utenrikspolitisk dialog. På dagsorden står utviklingen i Russland og i nordområdene, fredsprosessene i Midtøsten og i det tidligere Jugoslavia, samt Asia-spørsmål, blant annet Kina.

Utenriksministeren vil ha separate møter med Kommisjonens to visepresidenter, Sir Leon Brittan og Manuel Marín. Europaspørsmål står sentralt i samtalen med Brittan, mens utenriksministerens forestående reise til Midtøsten er et hovedtema i samtalen med Marín.

Utenriksminister Vollebæk vil også ha et første møte med NATOs generalsekretær Solana der et bredt spekter av NATO-spørsmål vil drøftes, herunder operasjonene i Bosnia, NATOs utvidelse og samarbeidet med Russland.

Lagt inn 25. november 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen