Historisk arkiv

Utenriksminister Vollebæk til NATOs utenriksministermøte 16.-17.12.97

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 161/97
Dato 12.12.97

Utenriksminister Vollebæk til NATOs utenriksministermøte 16.-17.12.97

Utenriksminister Knut Vollebæk deltar 16.-17. desember på NATOs utenriksministermøte i Brussel. En hovedsak blir undertegningen av protokoller vedrørende NATO-medlemskap for Polen, Tsjekkia og Ungarn. Utenriksministeren skal undertegne for Norge. I tillegg skal det være møter i Det euroatlantiske partnerskapsråd (EAPC), Fellesrådet NATO-Russland, og i NATO-Ukraina-kommisjonen.

Andre viktige spørsmål blir NATOs fortsatte militære engasjement i Bosnia og status for alliansens omformingsprosess. Under møtet med Russlands utenriksminister Primakov i NATO-Russlandrådet skal det blant annet vedtas et arbeidsprogram for 1998. Et tilsvarende program for NATO-Ukraina-kommisjonen vil også bli vedtatt.

Utenriksminister Vollebæk er i inneværende halvår ærespresident i Det euroatlantiske partnerskapsråd og vil holde hovedinnledningen på møtet. Partnerskapsrådet skal vedta en handlingsplan for samarbeidet i 1998, og videre diskutere økt samarbeid om fredsbevarende virksomhet og styrket regionalt samarbeid.

Lagt inn 12 desember 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen