Historisk arkiv

Åpning av Johan Jørgen Holsts Park i Gaza.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.120/98
Dato 12. oktober 1998

Åpning av Johan Jørgen Holsts Park i Gaza.

Tirsdag 13. oktober foretas den høytidelige åpningen av Johan Jørgen Holsts Park i Gaza. J.J.Holst Park er et aktivitetssenter og en park, bygget med norske midler til minne om tidligere utenriksminister Holst og hans innsats for fredsprosessen i Midt-Østen. Det er plassert i Tuffah-området, ett av de mest folkerike og fattigste områdene i Gaza.

Åpningen skal foretas i nærvær av bl.a. president Arafat, Shimon Peres, Holsts nære familie, representanter for lokale myndigheter og en rekke tidligere og nåværende aktører i fredsprosessen. Den norske regjering blir representert av statssekretær i Utenriksdepartementet, Leiv Lunde.

Senteret skal hovedsaklig romme aktiviteter for barn og unge, og inneholder teater- og kinosal, musikkrom, datarom, bibliotek og en gymnastikksal. Et friluftsområde med basketball/volleyballbane, en kafeteria og lekeapparater omringer senteret.

Prosjektet har kostet ca. 5,8 millioner kroner og Norge vil også dekke driftsutgiftene for de første 2 årene. Gaza kommune vil ha det formelle ansvaret for driften. J.J.Holst Minnefond har samlet inn utstyr og norsk kunst som vil dekorere senteret. Moderne datamateriell er blitt donert av Telenor. Blant de mange kunstnere som har bidratt er Jacob Weidemann, Franz Wiederberg, Nils Aas, Magne Furuholmen og Haakon Bleken. I tillegg har barn fra Hegra og Thyra barnehager i Trondheim og Stjørdal laget håndmalte keramikkfliser som pryder senterets yttervegger. Kjell Bækkelund vil spille under åpningsseremonien.

Lagt inn 13. oktober 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen