Historisk arkiv

EØS-linjen på Internett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 115/98
Dato: 22. september 1998

EØS-linjen på Internett

Som et ledd i regjeringens arbeid for større åpenhet rundt EØS/EU-spørsmål er det nå opprettet en egen EØS-linje på Internett. EØS-linjen utgjør andre fase av informasjonsprosjektet “Møteplass Europa”.

EØS-linjen, som baserer seg på toveis kommunikasjon via Internett, er en erstatning og videreføring av “Bedriftenes EØS-klagelinje” som var basert på grønt nummer.

EØS-linjen gir en oversikt over utvalgte ressurspersoner i blant annet Utenriksdepartementet, andre berørte departementer, etater og direktorater. Telefon- og faksnummer oppgis, samt epost-adresse der dette finnes. Meningen er at man lett kan finne fram til - og stille spørsmål til - rette vedkommende som innehar den nødvendige spesialkompetanse.

EØS-linjen har internettadresse www.ud.dep.no, men kan også nås via odin.dep.no gjennom “Møteplass Europa” på UDs sider.

Andre fase består også av brosjyren “Om kultursamarbeid i EØS”, som er utgitt av Kulturdepartementet og Utenriksdepartementet i fellesskap.

“Møteplass Europa” har som siktemål å informere om nordmenns rettigheter i tilknytning til EØS-avtalen. “Møteplass Europa” er et fellesprosjekt mellom alle departementene.

Første fase omfatter tre brosjyrer og egne web-sider med følgende tema:

  • Generelt om EØS-samarbeidet
  • Om å utdanne seg i Europa - dine rettigheter i EØS
  • Om å arbeide i Europa - dine rettigheter i EØS

Utenriksdepartementet 22. september 1998

Lagt inn 23. september 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen