Historisk arkiv

Kronprinsen deltar på Norges dag på Verdensutstillingen i Lisboa

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 77/98
Dato: 17. juni 1998

Kronprinsen deltar på Norges dag på Verdensutstillingen i Lisboa

Den 26. juni i år markeres Norges dag på Verdensutstillingen EXPO'98 i Lisboa. I den anledning vil HKH Kronprins Haakon besøke utstillingen. Næringsminister Lars Sponheim og en rekke representanter for norsk næringsliv vil også være tilstede i Lisboa på Norges dag.

Tema for EXPO'98 er "Havet - en arv for fremtiden". Dette tema kommer klart til uttrykk på den norske paviljongen hvor kysten og utfordringene forbundet med forsvarlig forvaltning av havets ressurser blir presentert.

Til red.:

Programmet for Norges dag starter kl. 11:00 med flaggheising og avspilling av henholdsvis den norske og den portugisiske nasjonalsangen. Deretter er Kronprinsen invitert til omvisning på den portugisiske paviljongen med etterfølgende lunsj som gis av Portugals regjering. Kronprinsen skal også vises rundt på den norske paviljongen før han etter lunsj besøker Oseanariet - verdens nest største akvarium og utstillingens hovedattraksjon. Om kvelden inviterer Norges ambassadør i Lisboa til en mottagelse på Norges paviljong for norske og portugisiske gjester før Norges dag avsluttes med "Secret Garden"-konsert i Teatro Camões inne på selve utstillingsområdet.

Utenriksdepartementet, 17. juni 1998

Lagt inn 18. juni 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen