Historisk arkiv

Nobelprisen: utenriksministeren håper fredsprisen vil befeste fredsprosessen i Nord-Irland.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 121/98
Dato 16. oktober 1998

Nobelprisen: utenriksministeren håper fredsprisen vil befeste fredsprosessen i Nord-Irland.

  • Tildelingen av årets fredspris til John Hume og David Trimble er svært gledelig og opp-muntrende. De to har vist stort personlig mot og har hver på sin måte gjort en uvurderlig innsats for å finne en fredelig løsning på konflikten i Nord-Irland, sier utenriksminister Knut Vollebæk i en kommentar til Nobelkomiteens avgjørelse.
  • Som ledere for henholdsvis det sosialdemokratiske og det republikanske partiet i Nord-Irland har Hume og Trimble stått helt sentralt i arbeidet med fredsavtalen og bestrebelsene på å bygge opp den tillit som er avgjørende for varig fred, sier utenriksministeren. Vollebæk uttrykker håp om at fredsprisen vil befeste fredsprosessen slik at varig fred i Nord-Irland kan oppnås.

Utenriksminister Vollebæk understreker også de betydelige bidrag til fredsprosessen som andre nord-irske ledere og Storbritannias, Irlands og USAs regjeringer har gitt til fredsprosessen. - Prisen er en anerkjennelse til alle som har sluttet opp om fredsavtalen - ikke minst det nord-irske folk, sier utenriksministeren.

Lagt inn 16. oktober 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen