Historisk arkiv

Norsk støtte til jordskjelvrammede i Afghanistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 19/98
17. februar 1998

Norsk støtte til jordskjelvrammede i Afghanistan

Utenriksdepartementet gir 6 millioner kroner i støtte til den jordskjelvrammede befolkningen i Afghanistan. Det opplyser utviklings- og menneskerettighetsminister Hilde Frafjord Johnson. FNs kontor for koordinering av den humanitære bistanden til Afghanistan leder nødhjelpsarbeidet, i samarbeid med Det internasjonale røde kors.

FN appellerte i forrige uke om 2,5 millioner USD for å kunne gjennomføre flydropp av nødhjelpsleveranser inn i de aktuelle områdene. Norske midler ble umiddelbart stilt til disposisjon, og totalt har Utenriksdepartementet støttet FN-appellen med 1,5 millioner kroner.

Det internasjonale røde kors appellerte samtidig om 3,7 millioner USD til mat og medisiner til de som er rammet. I tillegg vil Røde kors styrke den lokale beredskapen for å håndtere katastrofesituasjoner. Utenriksdepartementet har besvart appellen ved å kanalisere 4,6 millioner kroner via Norges røde kors.

Det første skjelvet inntraff 4. februar i år i et vanskelig tilgjengelig høyfjellsområde og det tok derfor flere dager før de første rapportene om omfanget av katastrofen forelå. Det anslås at 30.000 mennesker har akutt behov for hjelp.


Utenriksdepartementet, 17. februar 1998

Lagt inn 18 februar 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen