Historisk arkiv

Utenriksminister Vollebæk møter utenriksministrene i Tyskland, Italia og Sveits for bilaterale samtaler i perioden 16.-18.11.98

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 139/98
Dato: 13. november 1998

Utenriksminister Vollebæk møter utenriksministrene i Tyskland, Italia og Sveits for bilaterale samtaler i perioden 16.-18.11.98

Utenriksminister Knut Vollebæk treffer den nye tyske utenriksminister Joschka Fischer i Bonn 16.11.98 for en bilateral samtale. Siktemålet er å videreføre det gode utenrikspolitiske samarbeidet mellom Norge og Tyskland. I tillegg vil utenriksministrene se nærmere på mulighetene for samarbeid mellom det tyske EU-formannskapet våren 1999 og det norske OSSE-formannskapet.

Utenriksminister Vollebæk skal umiddelbart etter besøket i Bonn til ministermøtet i Den vesteuropeiske union (VEU) i Roma 16.- 17.11.98, der også utenriksminister Fischer deltar. Foruten utenriksminister Vollebæk deltar også forsvarsminister Dag Jostein Fjærvoll fra norsk side (se egen pressemelding).

Under besøket i Roma skal Vollebæk også ha et bilateralt møte med Italias utenriksminister Lamberto Dini og møter i Vatikanstaten 17.11.98. Utenriksministeren avslutter sin reise med et besøk i Bern 18.11.98 for en samtale med Sveits' utenriksminister Flavio Cotti.

Utenriksdepartementet, 13. november 1998

---------

Utenriksminister Knut Vollebæk og forsvarsminister Dag Jostein Fjærvoll deltar på ministermøtet i Den vesteuropeiske union (VEU), som finner sted i Roma 16. og 17. november. Hovedsaker på møtet blir den videre utvikling av VEU og organisasjonens forhold til EU og NATO i lys av Amsterdam-traktaten og NATOs toppmøte i april neste år. Ministrene vil også drøfte situasjonen i Kosovo og Albania og hvordan VEU kan bidra til økt sikkerhet og stabilitet i regionen.

Forsvarsministeren vil også delta på ministermøtet i Western European Armaments Group og på et seminar om europeisk forsvarsindustri og materiellsamarbeid.

Lagt inn 16. november 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen