Historisk arkiv

Utenriksministerens deltakelse under FNs 53. generalforsamling i New York

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 113/98
Dato: 18. september 1998

Utenriksministerens deltakelse under FNs 53. generalforsamling i New York

Utenriksminister Knut Vollebæk vil ankomme New York i morgen (lørdag) for å delta under generaldebatten på FNs 53. generalforsamling. Han vil holde det norske hovedinnlegget i FNs Generalforsamling om ettermiddagen mandag 21. september.

Utenriksministeren vil benytte oppholdet i New York til samtaler med kolleger fra over et dusin land, herunder Russland, Kina, Sør-Afrika og Indonesia. Møtet med utenriksminister Igor Ivanov vil finne sted om formiddagen onsdag 23. ds og være Vollebæks første møte med den nye russiske utenriksministeren.

Utenriksministeren vil også ta del i en rekke andre arrangementer i løpet av det ukelange opp-holdet i New York. Bl.a. vil han delta på et Sikkerhetsrådsmøte om afrikansk sikkerhet og utvikling og et ministermøte om nye og gjenreiste demokratier. Fredag den 25. september vil utenriksministeren være vert for et ministermøte om begrensning av illegale håndvåpen sammen med sin kanadiske kollega. Senere samme dag vil de to utenriksministrene samle kolleger fra ulike deler av verden for å diskutere hvordan tredjeland kan knyttes til det såkalte Lysøen-samarbeidet mellom Norge og Canada.

Utenriksdepartementet, 18. september 1998

Lagt inn 21. september 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen