Historisk arkiv

Utenriksministermøte i Barentsrådet i Luleå 19. - 20. januar 1998. Norge overtar formannskapet.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 4/98
Dato 16. januar 1998

Utenriksministermøte i Barentsrådet i Luleå 19. - 20. januar 1998. Norge overtar formannskapet.

Utenriksminister Knut Vollebæk deltar på møtet i Barentsrådet i Luleå 19.-20. januar 1998 og overtar der formannskapet fra den svenske utenriksminister.

På møtet vil også de øvrige nordiske utenriksministre, Russlands utenriksminister Jevgenij Primakov, EU-kommisjonær for utenrikssaker Hans van den Broek, Canadas utenriksminister Lloyd Axworthy og USAs viseutenriksminister Strobe Talbott delta.

Møtedeltakerne vil utveksle synspunkter på status og fremtidige prioriteringer i Barentssamarbeidet. Det er nå 5 år siden dette samarbeid ble innledet ved undertegningen av Kirkenes-erklæringen i 1993 og prinsippene i Kirkenes-erklæringen vil bli bekreftet under Luleå-møtet. I de kommende år vil det bli lagt vekt på økonomisk samarbeid, forbedring av miljøet inkludert atomsikkerhet, energi med særlig vekt på energiøkonomisering, utveksling innen forskning og utdanning og helseprogrammer.

- Disse prioriteringene vil danne grunnlag for arbeidet under det norske formannskapet. På norsk side vil vi utarbeide strategier for næringslivsutvikling, kultur og utdanning, demokrati og rettssikkerhet og trygging av befolkningens levekår. Arbeidet med å realisere disse strategiene vil bli innledet under det norske formannskapet, sier utenriksminister Knut Vollebæk.

Lagt inn 20 januar 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen