Historisk arkiv

Utviklings- og menneskerettighetsministeren til Vietnam

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.126/98
Dato 23. oktober 1998

Utviklings- og menneskerettighetsministeren til Vietnam

Utviklings- og menneskerettighetsminister Hilde Frafjord Johnson reiser lørdag 24. oktober til Vietnam for å delta på en internasjonal konferanse om hvordan man kan bidra til økt innsats innen grunnutdanning, primærhelse og andre grunnleggende sosiale tjenester i utviklingsland.

Konferansen er en oppfølging av det såkalte 20/20-initiativet som ble lansert på Det sosiale toppmøtet i København 1995 og fulgt opp på en internasjonal konferanse i Oslo våren 1996. Initiativet tar til orde for en sterkere satsing på grunnleggende sosiale tjenester gjennom at giverland forplikter seg til å sette av 20 prosent av sine bistandsbudsjetter til slike tjenester, mens utviklings-landene forplikter seg til å bruke en tilsvarende andel av sine offentlige budsjetter til samme formål, derav 20/20-formelen.

Hanoi-møtet samler representanter fra ca. 45 land fra alle verdensdeler og en rekke internasjonale organisasjoner for å vurdere utviklingen siden Oslo-møtet.

Foruten å delta på 20/20-konferansen, skal statsråd Frafjord Johnson ha bilaterale samtaler med vietnamesiske myndigheter, frivillige organisasjoner og representanter for UNICEF, særlig om barns rettigheter, andre menneske-rettighetsspørsmål og aktuelle bistandssaker. Hun skal under besøket undertegne to avtaler for bistand gjennom NORAD til utviklingprosjekter for godt styresett.

Hilde Frafjord Johnson vil returnere til Norge fredag 30. oktober.

Lagt inn 23. oktober 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen