Historisk arkiv

Utviklingsminister Frafjord Johnson til møte i OECD

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.:41/98
7. april 1998

Utviklingsminister Frafjord Johnson til møte i OECD

Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson deltar på det årlige høynivåmøtet i OECDs utviklingskomite (DAC) i Paris 8.-9- april. På møtet samles utviklingsministrene fra en rekke OECD-land for å diskutere sentrale spørsmål knyttet til internasjonalt utviklingssamarbeid.

De fremste temaene på årets møte er strategier for fattigdomsbekjempelse, økt koordinering mellom bistandsgivere og nedbygging av bundet bistand, dvs. at det ikke skal knyttes betingelser til bistanden om at varer og tjenester må kjøpes fra giverlandet.

Frafjord Johnson vil på møtet be om at OECD intensiverer sitt arbeid på disse feltene, og at de enkelte medlemsland følger opp gjennom en mer aktiv samordning på landnivå. Hun vil også uttrykke sin bekymring over den fallende andel av OECD-landenes bistand som går til de minst utviklede land (MUL), og vise til at den norske regjering tar sikte på å øke bistanden nettopp til disse landene. Frafjord Johnson vil foreslå over DAC at utviklingslandene inviteres til å evaluere giverlandene ut fra deres evne til partnerskap og deres vilje til å ta hensyn til utviklingslandenes behov.

Frafjord Johnson skal før møtet ha bilaterale samtaler med sin franske kollega, utviklingsminister Charles Josselin.

Lagt inn 7. april 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen