Historisk arkiv

14 millioner kroner til rammede av hungersnød i Tanzania

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 68/99
Dato 22. april 1999

14 millioner kroner til rammede av hungersnød i Tanzania

Utenriksdepartementet har i alt bevilget 14 millioner kroner til å avhjelpe hungersnøden som truer over en million tørkerammede Tanzania.

På grunnlag av rapporter fra norske misjonærer ved Haydom Lutheran Hospital med anmodning om hjelp, ble det i månedsskiftet januar/februar 1999 gitt nærmere 2,4 mill. kroner til utdeling av mat til den sultende befolkning i området. Ytterligere 1 mill. kroner er nettopp gitt til samme formål.

Det er også over NORADs budsjett gitt 2,8 mill til dekning av merkostnader til drift av dette hospitalet, som gjør at midler kan frigjøres til mat.

Verdens Matvareprogram (WFP) har nylig appellert til det internasjonale giverlandssamfunn om i alt $ 8,3 mill. til sine nødhjelpsoperasjoner i de truede områder. Departementet har besluttet å bidra med vel 7,6 mill. kroner i direkte støtte til WFP-operasjonene og 3 mill. kroner til et matvaresikkerhets-program som Norsk Folkehjelp driver i samarbeid med WFP i de 107 hardest rammede landsbyer i Dodoma og Coast regionen. Situasjonen i Tanzania holdes nå under løpende oppsikt.

Lagt inn 221. april 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen