Historisk arkiv

Afrikas problemer er en del av våre felles problemer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 173/1999
Dato: 30. september 1999

Afrikas problemer er en del av våre felles problemer

- Fattigdomsbekjempelse er nøkkelen til utvikling, stabilitet og sikkerhet. Afrikas utfordringer er også globale, og krever globale løsninger, sa utviklings- og menneskerettighetsminister Hilde Frafjord Johnsons i sitt innlegg i FNs Sikkerhetsråd onsdag 29. september om situasjonen i Afrika.

Innlegget ble holdt i en åpen sesjon i Sikkerhetsrådet for å diskutere oppfølgingen av generalsekretær Kofi Annans rapport om fred, konfliktløsing og bærekraftig utvikling i Afrika.

Frafjord Johnson la avgjørende vekt på FNs rolle i sitt innlegg. Hun pekte på at det i dagens verden ikke er noe alternativ til et sterkere multilateralt samarbeid.

- FN er det eneste virkelige globale forum hvor vi kan oppnå enighet om felles visjoner for framtiden. La oss støtte FN, gjøre det mest mulig effektivt og sikre den rolle det har som fokus i vårt arbeid med å bedre vår felles framtid, oppfordret statsråden.

Når det gjelder situasjonen i Afrika pekte Frafjord Johnson på at bildet preges av krig og konflikt på den ene siden og demokratisering og økonomisk utvikling på den annen.

- Vi må føre videre de positive resultatene som er oppnådd så langt. Vi må bryte de vonde sirklene av voldelige konflikter og manglende utvikling som fremdeles preger alt for mange land i Afrika, understreket Frafjord Johnson.

Lagt inn 30. september 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen