Historisk arkiv

FNs kommisjon for bærekraftig utvikling.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 65/99
Dato: 19. april 1999

FNs kommisjon for bærekraftig utvikling.

Fortsatt aktiv Norsk profil i arbeidet for miljø og utvikling.

Det 7. møtet i FNs Kommisjon for bærekraftig utvikling finner sted i New York fra mandag 19. april. Kommisjonen behandler landenes oppfølging av Agenda 21 som ble vedtatt i Rio i 1992. I år er hovedtemaene havspørsmål, bærekraftig turisme og bærekraftig produksjon og forbruk.

Norge legger stor vekt på havspørsmålene og vil under møtene ta til orde for at globale problemstillinger som fiske i uregulert område, og landbasert havforurensning får en grundig og sektorovergripende behandling.

En spesiell landgruppe, nemlig små øystater i utvikling, vil bli et eget tema på Kommisjonens møte. Denne landgruppen er særlig utsatt for miljøskader som for eksempel klimaendringer. Norge vil søke å følge opp samarbeidet med disse landene på dette området.

Den norske delegasjonen, som under ministerdelen vil bli ledet av miljøvernminister Guro Fjellanger, vil lage et informasjonsopplegg om bærekraftig produksjon og forbruk, også med eksempler fra enkelte utviklingsland, som vil vises frem på en video.

Norge vil særlig gå inn for at Kommisjonen gir klare og presise signaler til de øvrige FN-organer for deres videre arbeid, men også at gjennomføring av internasjonale bestemmelser og reguleringer må ligge på det nasjonale og regionale nivå.

Lagt inn 19. april 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen