Historisk arkiv

Internasjonal ekspertgruppe møtes i Fredrikstad 10.-12. mai for å drøfte radioaktivt avfall i Russland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 82/1999
Dato: 10. mai 1999

Internasjonal ekspertgruppe møtes i Fredrikstad 10.-12. mai for å drøfte radioaktivt avfall i Russland

Økt internasjonal innsats for å styrke sikkerheten knyttet til lagring av radioaktivt avfall og brukt brensel i Russland vil stå i fokus på det 8. møte i den internasjonale ekspertgruppen ”Contact Expert Group for International Radwaste Projects” (CEG). Utenriksdepartementet er vert for møtet som finner sted i Fredrikstad 10. til 12. mai. 99.

På møtet i Fredrikstad tas det sikte på å utarbeide en liste over hvilke prosjekter knyttet til radiaoaktivt avfall som bør prioriteres i tiden fremover. En slik liste vil være et viktig hjelpemiddel for de enkelte land og organisasjoner til å prioritere midler og koordinere innsatsen for å øke den radioaktive sikkerheten. Det også bli foretatt en gjennomgang av de internasjonale og nasjonale tiltakene som allerede er iverksatt innenfor ulike problemområder.

Følgende land vil være representert i Fredrikstad: Belgia, Finland, Frankrike, Russland, Sverige, Tyskland, Storbritannia, USA, EU-kommisjonen og Norge. Japan deltar som observatør. Den russiske delegasjonen ledes av viseatomenergiminister Nikolai Egorov.

CEG er et kontaktforum for myndighetsrepresentanter, faglig ekspertise og kommersielle selskaper. Formålet med gruppen er å bidra til økt oppmerksomhet og fremme internasjonalt samarbeid vedrørende problemene knyttet til til radioaktivt avfall og brukt kjernebrensel i Russland. Gruppen ble opprettet i 1995 etter initiativ fra Sverige og Norge.

Utenriksdepartementet, 10. mai 1999

Lagt inn 10. mai 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen