Historisk arkiv

Kosovo-krisen. Norge ønsker nært samarbeid med EU om flyktningesituasjonen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 57/99
30. mars 1999

Kosovo-krisen. Norge ønsker nært samarbeid med EU om flyktningesituasjonen

I lys av den store flyktningestrømmen fra Kosovo og det akutte behovet for assistanse fra det internasjonale samfunn for å bistå de mest berørte land, har utenriksminister Knut Vollebæk, etter samråd med Justisministeren og Kommunal- og regionalministeren, i dag meddelt Tysklands utenriksminister Joschka Fischer at Norge er interessert i et nært samarbeid med EU i den videre håndteringen av flyktningesituasjonen.

I brevet til Fischer viser Vollebæk til at Norge allerede har avsatt 21 millioner kroner for å avhjelpe de akutte behovene flyktningestrømmen har skapt i Kosovos naboland Albania og Makedonia (FYROM). Han opplyser videre at norske myndigheter er innstilt på å gi ytterligere ressurser til bistand i området.

Vollebæk påpeker at belastningen på Kosovos nærområder som følge av flyktningesituasjonen kan bli for stor. Dette kan medføre at flyktninger vil reise til andre europeiske land. Han understreker i den sammenheng norsk vilje til et nært samarbeid med EU og andre europeiske land om byrdefordelingen, med sikte på en effektiv og samordnet hjelpeinnsats i konflikt- og nærområdene.

Utenriksdepartementet, 30. mars 1999

Lagt inn 30. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen