Historisk arkiv

Nordisk – Baltisk utenriksministermøte på Island 29. - 30. august

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 144/99
27. august 1999

Nordisk – baltisk utenriksministermøte på Island 29. - 30. august

Utenriksminister Knut Vollebæk vil møte sine nordiske og baltiske kolleger, foruten den canadiske utenriksminister Lloyd Axworthy, i Egilstadir på Island 29. – 30. august.

På dagsorden for møtet med de nordiske utenriksministrene står felles nordiske samarbeidsspørsmål i forbindelse med de nordiske lands formannskap i europeiske organisasjoner (Island i Europarådet, Norge i OSSE og Finland i EU). Videre vil ministrene drøfte aktuelle Europaspørsmål, særlig den politiske dialog mellom EFTA/EØS og EU-landene, Schengen-samarbeidet, europeisk sikkerhet- og krisehåndtering og situasjonen på Balkan. Utenriksminister Vollebæk vil også benytte anledningen til å orientere sine kolleger om sitt nylige besøk i Tyrkia og Midtøsten.

I det nordisk/baltiske utenriksministermøtet vil også utvidelsesprosessene i EU og NATO og samarbeidet med Russland stå på dagsorden.

Lloyd Axworthy er invitert til Island for å drøfte problemstillinger knyttet til ”menneskelig sikkerhet”. Dagsorden vil også omfatte aktuelle sikkerhetspolitiske utfordringer og FN-spørsmål.

Lagt inn 30. august 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen