Historisk arkiv

Norge bistår Serbia med fyringsolje

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 218/99
Dato: 30.12.1999

Norge bistår Serbia med fyringsolje

Den første av tre norsk-finansierte leveranser av fyringsolje til Serbia passerte den jugoslaviske grensen i ettermiddag. Om lag 100 tonn fyringsolje ble i går kjørt fra Bosnia-Hercegovina og ventes å bli losset i løpet av kvelden i de to opposisjonsledede byene Cacak og Uzice, der fyringsoljen skal benyttes til oppvarming av skoler og barnehager. Bistanden skjer etter anmodning fra bymyndighetene i de to byene og opposisjonsgrupperingen G-17.

Utenriksminister Knut Vollebæk er svært tilfreds med at fyringsoljen er på vei frem til Uzice og Cacak . -Oljebistanden er en bekreftelse på at vi ikke har glemt det serbiske folk og at vi gjerne samarbeider med demokratiske krefter i Serbia, sier utenriksministeren.

Norge finansierer i alt 400 tonn fyringsolje til de to byene Cacak og Uzice. I samråd med mottakerne er det besluttet å overføre ytterligere 300 tonn fordelt på 2 leveranser, hhv. i slutten av januar og i februar 2000. Utenriksdepartementet samarbeider med International Management Group (IMG) om gjennomføringen av leveransene.

Lagt inn 3. januar 2000 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen