Historisk arkiv

Norge trapper opp bistanden til Kosovo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 59/99
Dato: 2. april 1999

Norge trapper opp bistanden til Kosovo

Regjeringen har besluttet å stille ytterligere 34,7 millioner kroner til rådighet for hjelpetiltak i forbindelse med flyktningestrømmen fra Kosovo. Denne tildelingen kommer i tillegg til de 21 millioner kronene som ble stilt til rådighet sist helg. De samlede norske strakstiltakene til flyktninger og internt fordrevne som følge av Kosovo-krisen er med dette kommet opp i 55,7 millioner kroner.

De norske midlene vil bl.a. gå til telt, tepper, klær, mat og medisiner. Hjelpen kanaliseres gjennom så vel norske frivillige organisasjoner som FNs høykommisær for flyktninger (UNHCR) som har det overordnede samordningsansvaret for innsatsen i regionen. Deler av nødhjelpen er nå på vei til området.

I nært samarbeid med FNs høykommisær for flyktninger har Regjeringen besluttet å tilby UNHCR å gi inntil 6000 flyktninger midlertidig beskyttelse i Norge. Spørsmål i denne forbindelse drøftes løpende med UNHCR.

Justisminister Dørum vil delta på et UNHCR-møte i Genève førstkommende tirsdag (6. april) der flyktningesituasjonen i forbindelse med Kosovo-krisen står i fokus.

Håndteringen av flyktningekrisen skjer i løpende kontakt mellom utenriksministeren, justisministeren og kommunalministeren.

Lagt inn 6. april 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen