Historisk arkiv

Regjeringen foreslår ytterligere 100 millioner til Nordvest-Russland og Baltikum

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 22/99
Dato: 18. februar 1999

Regjeringen foreslår ytterligere 100 millioner til Nordvest-Russland og Baltikum

Regjeringen vedtok i statsråd i dag å fremme forslag for Stortinget om å bevilge ytterligere 100 mill. kroner til samarbeidsprosjekter i Nordvest-Russland og Baltikum.

Beløpet vil komme i tillegg til den allerede bevilgete rammen for 1999 på 55 mill. kroner. Bevilgningen vil bl.a bli brukt til å styrke det pågående samarbeidet om atomsikkerhet og videreutvikle det omfattende samarbeidet om miljø og energiøkonomisering med både Russland og de baltiske statene.

Videre vil Norge sammen med andre land i Barentssamarbeidet om kort tid vedta en omfattende helseplan for Nordvest-Russland, bl.a. med vekt på tiltak for bekjempelse av tuberkulose og andre smittsomme sykdommer, samt bedret helsetilbud for barn, urbefolkning og andre utsatte grupper. Helseplanen vil også bli tilgodesett av ekstrabevilgningen. I tillegg vil det bli avsatt midler for å dekke behovet for fortsatt nødhjelp på Kola og i Arkhangelsk.

Når det gjelder prosjekter som strekker seg inn i år 2000, vil disse kunne bli gjennomført ved hjelp tilsagnsfullmakten på inntil 200 mill. kroner som Stortinget har vedtatt.

Med dette vil Norge videreføre den høye profilen i vårt samarbeid med nærområdene Russland og Baltikum.

Utenriksdepartementet, 18. februar 1999

Lagt inn 18. februar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen