Historisk arkiv

Samarbeid med EU i nordområdene- norske innspill

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 170/99
Dato: 24. september 1999

Samarbeid med EU i nordområdene- norske innspill

EU utarbeider nå en strategi for sin nordlige dimensjon, og utenriksminister Knut Vollebæk er bedt om å foreslå konkrete samarbeidsområder hvor EU kan bidra.

Vollebæk vil lansere de norske prioriteringene på ministermøte i Helsingfors den 12. november 1999. Det finske formannskapet har i tillegg til Norge invitert Russland, Baltikum, Polen og Island til samarbeidet

– Norge har prioritert fire satsingsområder, med bedre levevilkår i det nordvestlige Russland som overordnet mål for Barentssamarbeidet. Norge har nå formannskapet i Østersjørådet, og bruker aktivt denne posisjonen til økt samhandling mellom partene, EU inkludert. EUs ønske om å bidra i de nordlige områdene kan ytterligere styrke arbeidet og effekten av den innsatsen som allerede gjøres, sier Vollebæk.

Norge foreslår samarbeid om radioaktiv forurensing, atomsikkerhet, miljø, energi og helse. Utenriksministeren vil dessuten understreke betydningen av støtte til det omfattende lokale og regionale arbeidet mellom de nordlige fylkene og Nordvest-Russland.

Lagt inn 27. september 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen