Historisk arkiv

Statssekretær-delegasjon til Balkan 15.-18. september

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 156/99
Dato: 15. september 1999

Statssekretær-delegasjon til Balkan 15.-18. september

En delegasjon ledet av statssekretær Janne Haaland Matlary reiser i dag for å besøke Makedonia, Albania og Kosovo. Stassekretær Johanne Gaup i Kommunal- og regionaldepartementet og statssekretær Atle Hamar i Justisdepartementet inngår også i delegasjonen.

I Makedonia og Albania vil delegasjonen ha møter med representanter for regjeringen, FN , OSSE og frivillige organisasjoner. Møtene tar sikte på å avklare landenes behov for bistand i forbindelse med Stabilitetspakten for sørøst Europa, og hvordan Norge og norsk næringsliv best kan bidra. Statssekretær Matlary tar videre sikte på å besøke den arresterte KFOR-kapteinen Audun Vestly under oppholdet i Skopje.

I Kosovo vil delegasjonen ha møter med FN-representasjonen i Kosovo (UNMIK), den internasjonale styrken i Kosovo (KFOR) og Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) samt norske hjelpeorganisasjoner. Den nåværende situasjon i Kosovo, situasjonen for minoritetsgruppene i området og problemstillinger knyttet til retur av flyktninger vil stå sentralt i samtalene. Delegasjonen vil også se på muligheten for norsk næringsliv i forbindelse med gjenoppbygningen av Kosovo.

Lagt inn 15. september 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen